2023.

Uspešno završen još jedan Cross Over Camp

Ovogodišnji, 13. po redu, CROSS OVER International Basketball Camp "Kragujevac 2023" završen je u znaku pobede košarke, druženja i prijateljstva.

Igrači i igračice iz 13 zemalja sveta (Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Rumunije, Italije, Slovenije, Nemačke, Češke, Grčke, Crne Gore, Turske i po prvi put Kine i Libana) otišli su svojim kućama puni prelepih utisaka i bogatiji za nove veštine i prijateljstva. Još jedanput se pokazalo da je snaga našeg kampa, osim odličnih treninga, u multietničnosti i fantastičnoj atmosferi.

CROSS OVER International Basketball Camp "Kragujevac 2023" je ove godine imao tri smene od po devet dana trajanja. Treninzi su se održavali u hali i na otvorenim terenima dva puta dnevno, a organizovala su se i takmičenja u spretnosti, šutu, u igri 1na1, 2na2. Rad je i ove godine bio baziran na Programu koji je sastavio prof. dr Nenad Trunić (FIBA instruktor), a iskusni treneri, koji poseduju odgovarajuće licence KSS, trudili su se da mladim košarkašima i košarkašicama prenesu nešto i od svog ogromnog iskustva. Svi treninzi su vođeni na engleskom jeziku, što je još jedan od kvaliteta našeg Kampa.

Za sve učesnike Kampa organizovani su i dodatni individualni treninzi u malim grupama (od 1 do 3 igrača) na kojima su treneri mogli da ispravljaju sve nedostatke koje ne mogu da isprave u okviru kolektivnih treninga.

Sve vreme rada Kampa gostima je bila na usluzi i lekarska služba.

Osim ozbiljnog rada, potrudili smo se da se naši gosti dobro zabave u slobodno vreme. Organizovali smo posete akva-parku i bazenima u Jagodini, kao i zabave u okviru samog Kampa.

Hotel "Šumarice" se takođe potrudio da kvalitetnom uslugom i terenima za trening nivo CROSS OVER International Basketball Camp "Kragujevac 2023" podigne za lestvicu više. Ishrana je bila prilagođena napornim treninzima, uzrastu i verskim opredeljenjima naših gostiju.

U okviru CROSS OVER International Basketball Camp "Kragujevac 2023", u svakoj od smena, organizovana je i "Trenerska klinika", na kojoj su održavana predavanja i razmenjivana iskustva sa trenerima iz svih zemalja učesnika Kampa.

U saradnji sa Košarkaškim savezom i Trenerskom organizacijom Rumunije, dogovorena je saradnja u okviru koje će treneri koji budu učestvovali na našem Kampu, lakše dolaziti do Licenci za rad sa mlađim kategorijama u matičnom savezu.

Za sve klubove učenike Kampa, postojala je mogućnost odigravanja trening utakmica sa lokalnim klubovima, što su mnogi i iskoristili.

Početkom 2023. godine, CROSS OVER International Basketball Camp je, po drugi put, održan u Kairu (Egipat), a od 24-31. decembra, po prvi put idemo i u Liban, kako bi sa tamošnjim ljubiteljima košarke podelili iskustva u radu sa mlađim kategorijama.

© Copyright 2023 Cross Over International Basketball Camp. All Rights Reserved.

Offline Website Builder